nieuws

Alcoholcontroles in carnavalsweekend: drankrijders in Zwolle, Salland en Vechtdal

Drankrijders van de weg gehaald in carnavalsweekend
Drankrijders van de weg gehaald in carnavalsweekend © iStock
Negen automobilisten zijn dit weekend bij alcoholcontroles door de mand gevallen in en om Zwolle. Vanwege carnaval werd er dit weekend extra gecontroleerd op rijden onder invloed. Maar er was ook bijvangst: wapens en drugs.
Zaterdag werden er in Zwolle drie bestuurders van de weg gehaald, ze bliezen 320, 330 en 855 ug/l. De automobilist die 855 ug/l blies, moest zijn rijbewijs inleveren en er is melding gemaakt bij het CBR.
Van een andere bestuurder werd een bloedproef afgenomen omdat zijn speekseltest op drugs positief was. Bij controle bleek dat hij ook nog eens reed met een ongeldig verklaard rijbewijs en wapens en drugs op zak had.
220 ug/l is toegestaan, voor beginnend bestuurders is de grens 88 ug/l. Een beginnend bestuurder is iemand die het rijbewijs minder dan vijf of zeven jaar heeft, afhankelijk van de leeftijd waarop het rijbewijs is behaald.
Zondag werd er in de binnenstad van Zwolle gecontroleerd. Een beginnend bestuurder blies 105 ug/l. Een andere automobilist moest het rijbewijs inleveren, hij blies 510 ug/l. De bestuurder is bovendien aangemeld bij het CBR.
Daarnaast werd er een aantal boetes uitgeschreven voor het overschrijden van de maximale snelheid en het rijden met een rijbewijs dat al meer dan twee jaar was verlopen.

Vechtdal en Salland

Zaterdag werd er gecontroleerd in het Vechtdal. Twee bestuurders hadden net iets te veel op, respectievelijk 280 en 325 ug/l. Een andere bestuurder blies 435 ug/l en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook werd er een bloedproef afgenomen na een positieve speekseltest op drugs. 
Drie bestuurders bliezen positief, maar bleven bij de ademanalyse wel onder de grens.
Zondag werd gecontroleerd in onder andere Bathmen, Heeten, Raalte en Nieuw-Heeten. Alleen in Nieuw-Heeten blies een bestuurder positief. Hij blies 260 ug/l. Omdat het om een beginnend bestuurder gaat, moet hij een cursus volgen bij het CBR.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.