nieuws

Metaalbedrijf Dulasta wil dat Staphorst alsnog Burgemeester Janssenstraat sluit

Metaalbedrijf Dulasta wil dat Staphorst alsnog Burgemeester Janssenstraat sluit
Metaalbedrijf Dulasta wil dat Staphorst alsnog Burgemeester Janssenstraat sluit © Google streetview
Metaalbedrijf Dulasta wil dat de Burgemeester Janssenstraat in Staphorst alsnog wordt gesloten, zodat het bedrijf kan uitbreiden. De gemeenteraad besloot om een deel van de weg open te houden. En dat was niet de afspraak, meent Dulasta. Het bedrijf stapte vanmiddag naar de Raad van State om sluiting af te dwingen.
Het metaalbedrijf wijst op het oorspronkelijke plan van de gemeente om de hele straat te sluiten. Een voorwaarde was wel dat de andere bedrijven aan die weg daarmee instemden. Uiteindelijk ging metaalbedrijf Mubo niet akkoord, en dus ging het plan niet door.
Dulasta had een deel van de weg al gekocht van de gemeente. Een ander deel zou moeten worden gekocht van Mubo.

Uitritten
Mubo wil het eigen terrein, dat eerder aan afvalverwerker Albert Talen werd verhuurd, nu zelf ontwikkelen en ontsluiten op de Burgemeester Janssenstraat. De vergunningen zijn al verstrekt door de gemeente. Dulasta vecht die vergunning ook aan in een andere procedure.

Die uitritten zijn volgens Dulasta de grote spelbreker in deze kwestie. Mubo vindt dat Dulasta dit probleem aan zichzelf te wijten heeft. Volgens Mubo was de afspraak dat Dulasta niet alleen het laatste stukje van de weg zou kopen, maar ook de grond die Mubo nu zelf maar is gaan ontwikkelen. Dulasta ontkent dit.

Rol van de gemeente
De gemeente had bij de Raad vandaag weinig aan de kwestie toe te voegen. Maar de Raad gaat nu toch beoordelen of de gemeente wel kon besluiten om voor Mubo een deel van de weg open te laten.

De Raad doet over zes weken uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.