nieuws

Wat vind jij: Kantoortuinen moeten worden afgeschaft

Wat vind jij?
Wat vind jij? © Getty Images
Volgens het NPO-onderzoeksprogramma De Monitor 'lijdt de werknemer in een kantoortuin'. Volgens deskundigen die het programma maandagavond opvoert zou het ziekteverzuim onder mensen die werken in gedeelde kantoorruimtes met tachtig procent dalen als deze werknemers met minder mensen in een ruimte zitten. 
Bedrijfsartsen horen vaak klachten als vermoeidheid, concentratieverlies, stress en hoofdpijn van mensen die werken in een kantoorruimte zonder scheidingswand, oftewel een kantoortuin. Geluidshinder en concentratieverlies zijn de voornaamste oorzaken van de klachten.

Afschaffen
Het onderzoeksprogramma heeft negentig leden van de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) gesproken. Bijna zestig procent van deze ondervraagden vindt dat kantoortuinen moeten worden afgeschaft.

De ArboUnie pleit voor de invoer van een minimum aantal stiltewerkplekken. Daarmee kan het ziekteverzuim onder kantoormedewerkers al worden teruggedrongen. De NVAB voegt daar aan toe dat er teveel aandacht is voor het repareren van gezondheidsklachten: "Wij missen aandacht voor echt preventiebeleid, zoals een gezonde inrichting van werkplekken."
De kantoortuin moet dus onder de loep. Maar is dat genoeg? Als dit zo'n grote bron van klachten is, moeten we er dan niet gewoon vanaf? Wat vind jij? Stem en discussieer mee, hier of op Facebook. En deel vooral ook jouw ervaringen met kantoortuinen. We zijn benieuwd!  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.