nieuws

Maximum bouwhoogte van windmolens bij Dalfsen opnieuw verhoogd

Maximale bouwhoogte van windmolens bij Dalfsen opnieuw verhoogd
Maximale bouwhoogte van windmolens bij Dalfsen opnieuw verhoogd © iStock
De maximumhoogte van windturbines rondom Dalfsen is opnieuw met vijf meter verhoogd: van twintig naar een ashoogte van 25 meter. Een meerderheid van de gemeenteraad steunde het amendement van Gemeentebelangen en het CDA vanavond. Eerder deze maand werd de maximumhoogte ook aangepast.
Het gaat hier om 'kleine turbines' die energie opwekken voor omwonenden. Een hoogte van twintig meter is niet altijd toereikend, zo staat in het voorstel. Maar turbines met een ashoogte van 25 meter, eventueel in combinatie met zonnepanelen, zijn dat wél.
De fracties van de ChristenUnie en de PvdA stemden tegen; deze partijen willen dat bewoners eerst aangemoedigd worden om zonnepanelen op daken te plaatsen.

35 meter

Een voorstel van Ben Schrijver, van D66, ging de raad te ver. Hij pleitte voor minder regels, zodat burgers creatiever te werk kunnen gaan. Een ashoogte tot 35 meter was volgens hem acceptabel. Een meerderheid was tegen zijn voorstel.
Begin deze maand werden de regels voor het plaatsen van kleine windturbines in Dalfsen versoepeld. De maximale ashoogte van turbines werd toen ook verhoogd; van vijftien tot twintig meter.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.