nieuws

Mannen die vrouw uit De Krim in meterkast opsloten moeten zes jaar de cel in

De drie mannen die een 82-jarige vrouw uit De Krim vijftien uur lang in de meterkast hebben opgesloten moeten zes jaar de cel in. Dat bepaalde de rechtbank in Zwolle vanmiddag. Volgens de rechters zijn ze alle drie schuldig aan diefstal met geweld en opzettelijke vrijheidsberoving. 
De mannen gingen in december 2018 naar de Kikkertveldweg in De Krim met als doel een zitmaaier te stelen. Toen de 82-jarige vrouw de deur open deed, kreeg ze een taser in haar gezicht en werd ze de meterkast ingeduwd. Dat is volgens de rechtbank gebeurd door een man van 20 uit Friesland. Samen met de twee mededaders, twee mannen van 44 en 46 uit Drenthe, liepen ze vervolgens door haar huis op zoek naar waardevolle spullen.
Uiteindelijk zijn ze er vandoor gegaan met een zitmaaier, een handtas, laptop, sieraden en de lader van een elektrische fiets. "Een laffe en walgelijke overval met een vrij lullige buit voor wat ze de vrouw hebben aangedaan", zei de officier van justitie tijdens de behandeling van de zaak twee weken geleden. De 82-jarige vrouw lieten ze namelijk zitten in de meterkast. Pas vijftien uur later werd ze bevrijd door leden van haar volksdansgroep, die poolshoogte kwamen nemen omdat ze daar niet was verschenen.

Anonieme tips

De politie kwam de mannen op het spoor nadat Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak besteedde. Bij Meld Misdaad Anoniem kwamen meerdere tips binnen. Zo zou de zitmaaier bij een verdachte in de tuin staan in Coevorden. De zitmaaier werd door hem te koop aangeboden en is uiteindelijk voor 400 euro verkocht.
Bij de jongste verdachte werd een foto op zijn telefoon gevonden van de laptop van de bewoonster. Die wilde hij via Marktplaats verkopen. Ook zat er DNA van de bewoonster op zijn kleding. De gestolen ringen zijn uiteindelijk verkocht als sloopgoud. Van de opbrengst heeft een van de mannen een auto gekocht.
De mannen uit Drenthe blijken al een tijd voor de overval bij het huis in De Krim te zijn geweest. Ze informeerden ze bij de bewoonster naar oud ijzer, maar ze gingen toen onverrichter zake naar huis. Daarna is volgens het OM het plan ontstaan om bij haar in te breken.

Geen grasmaaier

Volgens de officier van justitie heeft de bewoonster door de opsluiting een groot risico gelopen om te overlijden. Ze zat vandaag zelf in de rechtszaal, maar maakte geen gebruik van haar spreekrecht. Volgens de officier van justitie heeft ze nog steeds last van haar rug, maar zit ze nog vol energie. "Ze blijft daar ook wonen en laat zich niet wegjagen", aldus de officier. "Een nieuwe grasmaaier komt er niet, de tuin laat ze nu doen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.