nieuws

Kampen op zoek naar meer plekken voor een 'Tiny Forest'

Kampen
Kampen © Chantal Everaardt/RTV Oost
Kampen wil op eigen grondgebied meer mini-bossen, zogenoemde 'Tiny Forests', gaan aanleggen. De gemeente moet nog wel op zoek naar geschikte locaties.
Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bosje ter grootte van een tennisbaan. Zo'n bosje is niet alleen bedoeld voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen.
Kinderen kunnen er in een buitenlokaal leren over de Nederlandse natuur. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek of organiseren hier een buurtbarbecue. Een minibos kan bovendien zorgen voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.
Vorig jaar is een eerste Tiny Forest aangelegd naast basisschool Villa Nova. Komend najaar wil Kampen aan de slag met de aanleg van twee nieuwe Tiny Forests. De gemeente en IVN Natuureducatie zoeken initiatiefnemers die samen met hen een Tiny Forest wil realiseren. Voorwaarde voor mogelijke locaties is dat de plek breed gedragen wordt en op loopafstand van een basisschool ligt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.