nieuws

VIDEO | Oost op het Asfalt: Oepsss, afslag gemist, dan maar een ruk aan het stuur...

Oepsss, de afslag gemist... Een automobilist die onlangs op de A1 richting de Duitse grens reed, kreeg bij Hengelo de schrik van zijn leven toen een collega-automobilist een afslag miste en daarop maar een ruk aan het stuur gaf. De geschrokken bestuurder wist een aanrijding ternauwernood te voorkomen, waarop hij zijn wagen hevig geschrokken op de vluchtstroom parkeerde en zelfs even tijd nodig had om weer van de schrik te bekomen.
De automobilist en zijn echtgenote wilden op het bewuste baanvak, ter hoogte van de afrit bij Van der Valk en Ikea, rechtdoor, toen hij werd ingehaald. Deze automobilist besefte blijkbaar op het allerlaatste moment dat hij de afslag had moeten nemen.
Daarop gaf hij plompverloren een ruk aan het stuur. Waarmee hij zijn nietsvermoedende medeweggebruiker pardoes de weg afsneed. Die zag geen andere mogelijkheid dan ook maar dezelfde afrit te nemen.

'Voor koprol behoed'

De chauffeur was dusdanig uit het lood geslagen dat hij zijn auto enkele momenten op de vluchtstrook parkeerde om even weer op adem te komen. Bij de stoplichten noteerde hij het kenteken om het incident bij de politie te melden.
"Ik had gedacht dat de inzittende misschien nog wel zijn excuses zou aanbieden, maar hij had niet eens het fatsoen te stoppen. Terwijl ik de inzittenden denk ik toch wel voor een koprol heb behoed."
Vervolgens reed de chauffeur verder om via de oprit dezelfde snelweg A1 weer op te rijden en zijn weg te vervolgen.

OOST OP HET ASFALT

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht voor opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.
Zie deze pagina voor het toesturen van video's.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.