nieuws

Debutante Stolze bezorgt FC Twente Vrouwen met wereldgoal zege in topper tegen Ajax

FC Twente Vrouwen heeft vanavond in eigen huis de topper tegen Ajax gewonnen. In Enschede werd het 2-1 en daarmee is het gat tussen de twee in de stand nog maar twee punten.
Ondanks kansen voor beide ploegen leek de eerste helft op 0-0 af te stevenen. Een paar minuten voor rust zorgde Anna-Lena Stolze bij haar competitiedebuut voor de Enschedeërs voor de 1-0 en met die stand gingen beide ploegen aan de thee. Na ruim een uur spelen werd het 2-0. Stolze schoot vanaf de middenlijn op schitterende wijze binnen. Direct erna was er de aansluiting van Ajax. Marjolijn van den Bighelaar zorgde voor de 2-1. Verder kwamen de Amsterdamse dames echter niet.

Stand

In de stand staat Ajax nog wel boven Twente, maar het verschil is nu nog slechts twee punten. Beide ploegen waren vooraf al zeker van een plek in de play-offs om de landstitel. Daarin spelen de bovenste vier ploegen nog een volledige competitie met de helft van de punten die het in de reguliere competitie verzamelde. De winnaar van die poule is kampioen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.