nieuws

Opmerkelijke overtredingen bij verkeerscontrole Deventer: 'Graafmachine stond los op aanhanger'

Opmerkelijke overtredingen bij verkeerscontrole Deventer: 'Graafmachine stond los op aanhanger'
Opmerkelijke overtredingen bij verkeerscontrole Deventer: 'Graafmachine stond los op aanhanger' © News United / Rens Hulman
Na een dikke middag verkeersboetes uitschrijven, is het voor de politie Deventer tijd om de balans op te maken. Veel bestuurders kregen een prent omdat ze teveel lading (verkeerd) vervoerden. Met als dieptepunt een aannemer die een graafmachine los op de aanhanger had staan. Maar er was meer.
Overbeladen aanhangers, of vracht die niet met spanbanden is vastgemaakt: de politie komt het steeds vaker tegen. Een groot deel van de 58 bekeuringen dat vanmiddag is uitgeschreven, was dan ook voor dit soort overtredingen.

Andere bekeuringen

Stoppen voor groen licht, dat mag niet. Een bestuurder kreeg er een bekeuring voor. Een vijftal andere bestuurders kreeg een bon omdat de ruiten van hun auto's te donker waren. Ook betrapte de politie een automobilist die al negen jaar met een ongeldig rijbewijs reed.
Verder waren er de 'gebruikelijke' snelheidsovertredingen; zes bestuurders reden meer dan dertig kilometer te hard binnen de bebouwde kom. Ook de 'bellers' (vier keer) en bestuurders zonder gordel (drie keer) kunnen binnenkort een brief uit Leeuwarden verwachten. Verder werd er voor 49.500 euro aan openstaande boetes geïnd.
De Belastingdienst deed ook mee aan de verkeersactie. De dienst nam acht auto's in beslag. Op twaalf andere auto's werd beslag gelegd. Dit betekent dat je door mag rijden, maar als je binnen twee weken niet betaalt, je je auto alsnog kwijt bent.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.