nieuws

De Ster van Zwolle wederom live te volgen bij RTV Oost

RTV Oost trapt zaterdag 29 februari weer af met de openingsklassieker van het nieuwe wegseizoen in Nederland: de 60ste Craft Ster van Zwolle. TV Oost doet live verslag van de wielerwedstrijd en gedurende de dag zijn er live-flitsen te horen in de radioprogramma’s.
De Craft Ster van Zwolle is weer terug op de internationale kalender en dat is te merken aan het sterke deelnemersveld. Alle continentale teams uit Nederland zijn vertegenwoordigd, inclusief BEAT Cycling Club en SEG Racing Academy. Coen Vermeltfoort, de winnaar van vorig jaar, treedt aan namens VolkerWessels-Merckx. De Craft Ster van Zwolle telt mee voor de Nederlandse Loterij Topcompetitie en de UCI Europe Tour.

Hennie Kuiper

Vanaf het Grote Kerkplein in Zwolle waar de renners zich rond 11.15 uur verzamelen, klinkt om 12.00 uur door de Overijsselse wielercoryfee Hennie Kuiper het startschot. Ruim 180 kilometers leggen de wielrenners af. Afhankelijk van het tempo zal rond 16.15 uur de finish zijn op de Ceintuurbaan, ter hoogte van Isala-kliniek.
De finale van De Ster van Zwolle is vanaf 15.00 uur live te volgen bij RTV Oost. Het commentaar komt van Paul Schabbink en oud-profrenner Bas Stamsnijder. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.