nieuws

Raad van State keurt permanente bewoning in recreatiegebied Heino goed

Raad van State
Raad van State © RTV Oost / Rogier van den Berg
Negenentachtig eigenaren van recreatiewoningen op park De Stoevinghe bij Heino mogen daar definitief permanent blijven wonen. De Raad van State keurde vandaag het bestemmingsplan goed waarin dit is geregeld. 
Twee eigenaren van recreatiewoningen in dit gebied maakten bezwaar tegen dit plan, omdat zij daar niet permanent mogen wonen. Een van hun advocaten wees de Raad op ongelijke behandeling. "Of allemaal permanente bewoning, of allemaal niet."

Maar volgens de Raad vallen de twee bezwaarmakers terecht buiten de prijzen. Om het recht op permanente bewoning te krijgen, moesten ze bewijzen dat hun recreatiewoning al sinds 1994 zonder onderbreking werd bewoond. Die bewijzen zijn volgens de Raad niet voldoende geleverd.

Thuiszorg
Een van de bezwaarmakers stelde dat zijn recreatiewoning wel al sinds 1994 permanent werd bewoond. Zijn vader was toen eigenaar en hij kreeg in de recreatiewoning zelfs thuiszorg. Hij hield nog wel een andere woning aan, maar dat was niet meer dan een postadres.
Maar de Raad accepteert die bewijzen niet, omdat ze te laat zijn geleverd. De bewijzen hadden bij het begin van de procedure op tafel moeten komen.

Ongelijk behandeld

De andere bezwaarmaker kwam niet eens met bewijzen dat zijn woning al sinds 1994 permanent is bewoond. Hij gaf gewoon toe dat zijn woning nog niet zo lang permanent wordt bewoond.
Zijn advocaat voerde aan dat hij ongelijk is behandeld door de gemeente. Maar daarvan is volgens de Raad geen sprake.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.