nieuws

Wild herovert wereldtitel op scratch: ''Ik kon echt niet meer wachten, toen ben ik gegaan''

Kirsten Wild
Kirsten Wild © ANP
Kirsten Wild heeft zich voor de derde keer tot wereldkampioene gekroond op het onderdeel scratch. In Berlijn was de Zwolse renster vanavond oppermachtig en sprintte ze van kop af aan naar het goud. 
"Ik vind het gewoon heel tof om wereldkampioen te worden", vertelt een glunderende Wild na afloop bij de NOS. "We hebben hier echt heel veel op getraind, op die laatste twee ronden. Meestal zet ik hem te hard in en val ik stil op het eind. De truc is om dat andersom te doen."
Stemmetje
Wild moest geduldig zijn. "Er zat echt een stemmetje in mijn hoofd dat zei: wachten, wachten, wachten. Op een gegeven moment dacht ik: nu kan ik echt niet meer wachten, nu moet ik gaan. En toen ben ik gegaan", vervolgt ze.

Sprinten

Op twee ronden van het einde startte Wild de motor en kwam niemand er meer overheen. "Ik wilde heel graag sprinten, dan moet het peloton bij elkaar blijven. Er was wel een paar keer een beetje chaos, dat ik dacht: gaat er iemand? Maar uiteindelijk ging er niemand. Dat was voor mij ideaal. Perfect", besluit ze.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.