Teamsprinters kunnen recordtijd amper geloven: ''Het is gestoord''

Met een 'gestoorde' tijd pakten de Nederlandse teamsprinters, met Jeffrey Hoogland uit Nijverdal en Roy van den Berg uit Kampen in de gelederen, woensdag bij de WK baanwielrennen in Berlijn voor het derde jaar op rij de wereldtitel. Twee keer op een dag werd er een wereldrecord gereden.

"Het is gestoord", zei Harrie Lavreysen die beide keren zijn tweede ronde onder de 12 seconden aflegde. Dat deed nooit iemand eerder, zoals Jeffrey Hoogland met 12,2 een niet eerder vertoonde tijd over de slotronde kon overleggen. "Ik begrijp het zelf ook niet", zei Hoogland, die meteen een ticket voor de Spelen van Tokio veiligstelde.

Hoogland moest sneller zijn dan Matthijs Büchli, die in de kwalificaties als derde man de tijd moest neerzetten. Dat deed de Noord-Hollander in een ronde van 12,8 seconden. "Dat is nog nooit vertoond en dan duikt hij er met 12,2 even onder." Büchli hield er een dubbel gevoel aan over. Hij mocht ook een gouden medaille in ontvangst nemen, maar moet hopen dat wielerbond KNWU een vierde sprinter mee wil nemen naar de Spelen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: