nieuws

ChristenUnie, SGP en PvdA definitief met elkaar verder in college Zwartewaterland

Gemeentehuis Zwartewaterland
Gemeentehuis Zwartewaterland © RTV Oost / Emiel Geerding
ChristenUnie, SGP en PvdA gaan definitief het nieuwe college vormen van de gemeente Zwartewaterland. Nadat enkele weken geleden werd begonnen met het voeren van verkennende gesprekken, zijn de partijen er uit. Er ligt een nieuw coalitieakkoord dat in grote lijnen hetzelfde is als het akkoord dat er lag, zegt fractievoorzitter Tamme Spoelstra van de ChristenUnie, die de gesprekken voorzat. 
"Tachtig tot negentig procent is hetzelfde, natuurlijk heeft de PvdA wel geprobeerd nog haar eigen kleur te geven aan het akkoord."
Volgens Spoelstra komt die kleur terug in de onderwerpen natuur en duurzaamheid, maar is ook het sociale gezicht van de PvdA terug te vinden in het nieuwe akkoord. Verder blijft alles bij hoe het was. "De trein rijdt immers al twee jaar", aldus Spoelstra. 

Breuk

Begin vorige maand stapte wethouder Albert Coster van Buitengewoon Zwartewaterland (BGZ) op vanwege onenigheid over recreatiepark De Molenwaard in Hasselt. Momenteel is permanente bewoning daar niet toegestaan, iets wat BGZ graag anders ziet. ChristenUnie en SGP zijn het daar niet mee eens, wat leidde tot een breuk. 
Vanavond staat het onderwerp opnieuw op de raadsagenda. Spoelstra gaat er van uit dat het park gewoon een recreatiebestemming behoudt en dat de raad beslist dat permanente bewoning van de woning niet wordt toegestaan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.