nieuws

Steenwijker steekt kameraad neer onder invloed van lachgas

Steenwijker steekt kameraad neer onder invloed van lachgas
Steenwijker steekt kameraad neer onder invloed van lachgas © Persbureau Meter
Aan het gezellige verjaardagsfeest in Steenwijk kwam abrupt een einde, in de vroege ochtend van 10 november vorig jaar. Onder invloed van lachgas stak een 21-jarige feestbezoeker een kameraad van hem neer. Het slachtoffer werd driemaal geraakt, maar overleefde. 
Het was goed feest die nacht, vertelt de raadsman van de verdachte. "En dan komt er al gauw een tankje lachgas tevoorschijn. Kennelijk raakte mijn cliënt dermate van de wereld dat hij niet meer wist wat hij deed. Hij hoorde pas de volgende dag dat hij een goede vriend van hem had neergestoken."
Ook het slachtoffer was kennelijk zodanig beneveld dat hij met drie steekwonden 'gewoon' naar huis is gegaan. Zijn vader belde vervolgens de politie. 

Dolletje

Aan de steekpartij op de Tromp Meestersstraat ging "een dolletje" vooraf, volgens getuigen. Het latere slachtoffer gaf de verdachte een duwtje, die struikelde daardoor. Een compleet onschuldig voorval op het eerste oog, maar de verdachte vond het kennelijk in zijn gedrogeerde toestand nodig om een mes uit de keuken te pakken en zijn kameraad drie keer te steken. 
"Gelukkig zijn er geen organen geraakt of andere vitale delen, anders had het heel anders kunnen aflopen", zegt het openbaar ministerie. Desondanks vervolgt ze de 21-jarige jongen voor een poging tot doodslag. 

Spijt

De raadsman vindt dat nogal overdreven, omdat het slachtoffer niet in kritieke toestand is geweest. "Daarnaast leven de twee weer op goede voet. Ze hebben kort na de gebeurtenis contact met elkaar gehad en alles is weer oké. Mijn cliënt heeft heel erg spijt."
De voorlopige hechtenis van de verdachte zit er op. Hij mag zijn eindproces in vrijheid afwachten. Wel moet hij werken aan zijn buitensporige middelengebruik en werk gaan zoeken. Het eindproces tegen hem dient eind april.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.