nieuws

RTV Oost met project WO2-café genomineerd voor NL Award

Het WO2-café in Haaksbergen
Het WO2-café in Haaksbergen © Wouter de Wilde
Het WO2-café van RTV Oost is genomineerd voor een NL Award. De NL Awards zijn jaarlijkse onderscheidingen voor de beste producties van de regionale omroepen. Het WO2-café is genomineerd in de categorie Crossmediaal.
RTV Oost maakte vorig jaar een rondgang langs verschillende bibliotheken in de zoektocht naar verhalen en voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog. Dat leverde enorm veel reacties op en een boel indrukwekkende verhalen en bijzondere voorwerpen uit de tijd dat Nederland bezet was door de Duitsers. Sommige verhalen waren nog nooit verteld.
Voor dit project werkte RTV Oost nauw samen met het Historisch Centrum Overijssel (HCO). Medewerkers van het HCO waren in de bibliotheken aanwezig om de voorwerpen en de verhalen van de mensen die naar het WO2-café kwamen te duiden
De verhalen en voorwerpen zijn de basis geworden voor de RTV Oost-bevrijdingstour. Vanaf 1 april volgt de regionale omroep het spoor van de bevrijders door Overijssel. Elke dag wordt een andere plaats bezocht die op die datum 75 jaar geleden is bevrijd door de Duitsers. In elke plaats staat een thema en een daarbij horend verhaal centraal. De RTV Oost-bevrijdingstour is op radio, televisie en online uitgebreid te volgen. 
Ook van het WO2-café is uitgebreid verslag gedaan op televisie, radio en online. Of RTV Oost een NL Award heeft gewonnen wordt bekend op 25 maart, tijdens het NL Media Event. 
Wil je weten wat er in Overijssel gebeurt tijdens het lustrumjaar? Ga naar onze vrijheidspagina voor verhalen over oorlog en bevrijding updates, of check Overijssel Viert Vrijheid voor evenementen en andere activiteiten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.