nieuws

Expeditie Oost: De plaatselijke buurtsuper uit Harbrinkhoek sluit de deuren, met pijn in het hart

John Brughuis weet het zeker. "Ik had geen andere keuze, vanwege gezondheidsredenen heb ik moeten besluiten om te stoppen met het runnen van de plaatselijke buurtsuper in Harbrinkhoek".
Inmiddels telt de winkel al een groot aantal lege schappen. De artikelen die er nog staan, zijn fors afgeprijsd en toch valt het mee met het aantal kopende klanten. Hoewel, druk is het wel.
Lege schappen bij de supermarkt in Harbrinkhoek
Lege schappen bij de supermarkt in Harbrinkhoek © Esther Rikken

Een sociale functie

"De mensen komen afscheid nemen. Deze winkel had ook een sociale functie. Als zeven jarige jongetje ging is al met mijn vader mee boodschappen venten. De klanten van toen, komen nu langs om voor een praatje. Zo jammer dat dit moet verdwijnen maar zoals gezegd, het kan niet meer".

We gaan niet stilzitten

Een aantal jaren geleden, kreeg de supermarkteigenaar te maken met hartproblemen. Deze zijn nog steeds niet verholpen en dus gaat Brughuis het rustiger aandoen. Helemaal stilzitten is geen optie. "Mijn idee is om barbecue cateraar te worden want achter de geraniums gaan zitten is geen optie".
De buurtsuper waar de boodschappen in de auto worden gezet
De buurtsuper waar de boodschappen in de auto worden gezet © Esther Rikken

Zaterdagmiddag gaat de deur op slot

John zal het contact met de mensen missen. Wat bijvoorbeeld opvalt is dat géén enkele klant zelf zijn boodschappen in de auto tilt, dat doet John eigenhandig. "Service van de zaak. Ja, ja, mijn rechterhand, zus Dinette en ik zullen komende zaterdagmiddag, bij ons afscheidsfeestje, nog wel een traan laten". 
John en zijn zus Dinette stoppen er mee
John en zijn zus Dinette stoppen er mee © Gerard Hellwich
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.