nieuws

Kringloop Zwolle zoekt nieuwe toepassingen voor niet verkochte spullen

Kringloop Zwolle krijgt per jaar ongeveer 1,1 miljoen kilo aan gebruikte goederen. Niet alles wordt verkocht. Van wat er overblijft wordt een deel gerecycled, maar vijftien procent van de spullen belandt uiteindelijk in de verbrandingsoven. De kringloop wil dat terugbrengen naar tien procent.
En dus is Stichting Kringloop Zwolle een samenwerking aangegaan met Cibap. Zo'n 125 studenten aan de kunstvakschool hebben de opdracht gekregen om nieuwe toepassingen te bedenken voor de spullen en voor de materialen. 
Cibap heeft een flinke partij afgedankte spullen gekregen. Het gaat bijvoorbeeld om servies, kleding, speelgoed en meubilair. De toepassingen die de studenten gaan bedenken kunnen nieuwe grondstoffen zijn voor fabrikanten. Maar het kan ook een eindproduct zijn dat bestemd is voor de verkoop.
In groepjes van vijf gaan de studenten aan de slag. De ideeën en ontwerpen worden gepresenteerd op 30 maart. De beste zes ideeën zullen verder worden uitgewerkt en mogelijk ook op de markt worden gebracht.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.