nieuws

Vijf woningen in Giethoorn ontruimd na vondst gevaarlijke hennepkwekerij

De bewoners van vijf woningen in de Brem in Giethoorn zijn vannacht door de brandweer en de politie uit hun huis gehaald, nadat er een hennepkwekerij in een van de huizen in de straat was ontdekt. Bij de ontmanteling van de kwekerij werd iemand onwel door koolmonoxide, waarna besloten werd de woningen te ontruimen.
Rond 1.40 uur werd er een vreemde lucht in de straat waargenomen, waarna de politie de wietplantage aantrof. De concentratie koolmonoxide in de woning was zo hoog, dat één persoon onwel raakte en in een ambulance nagekeken moest worden. Het ging hierbij om een van de aanwezige politieagenten.

Gevaarlijke waarden

De hoge concentratie koolmonoxide ontstond toen de ontmanteling van de kwekerij al was begonnen. Nadat de elektriciteit werd uitgeschakeld, stegen de waarden tot gevaarlijke hoogte. Volgens een getuige werd 4000 ppm gemeten. Blootstelling hieraan kan snel fataal worden.
Nadat de situatie veilig was gesteld, is de kwekerij alsnog onklaar gemaakt. Buurtbewoners vingen ondertussen de bewoners van de ontruimde woningen op.
Behalve de kwekerij werden er ook meerdere CO2-flessen in de woning gevonden. Het is nog niet bekend of er aanhoudingen zijn verricht.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.