nieuws

Programma: GA Eagles op zondag, topper voor Staphorst en belangrijk duel Borhave

Programma deze week
Programma deze week © RTV Oost
Er staat weer een bomvolle sportweek op het programma. Bekijk hieronder een overzicht van alles wat er voor de clubs uit onze provincie op de rol staat.

Betaald voetbal

De drie Overijsselse clubs in de Eredivisie komen keurig verdeeld over het weekend in actie. De eerste is PEC Zwolle. Die ploeg speelt vrijdag bij Fortuna Sittard. Zaterdag gaat FC Twente op bezoek bij Vitesse en zondag komt hekkensluiter RKC Waalwijk naar Almelo voor het duel tegen Heracles.
Een stap lager speelt Go Ahead Eagles deze week op zondag. Het risicoduel tegen De Graafschap staat op het programma. In de 2e divisie ontvangt nummer twee HHC Hardenberg middenmoter Noordwijk.

Amateurvoetbal

Excelsior'31 neemt het zaterdag in de 3e divisie op tegen SteDoCo en op zondag gaat HSC'21 op bezoek bij Gemert.
In de hoofdklasse spelen de vier Overijsselse clubs een thuisduel. Staphorst ontvangt naaste belager Eemdijk. Ook Genemuiden speelt een topper. HZVV komt op bezoek. Berkum ontvangt hekkensluiter Buitenpost en DETO speelt tegen NSC Nijkerk. Op zondag gaat Quick'20 op bezoek bij JOS/Watergraafsmeer.
Naast het competitievoetbal staat er deze ook voetbal in de Districtsbeker op het programma. Vanavond staan in Oost Berkum en DOS Kampen tegenover elkaar, morgen speelt SVZW tegen RKZVC. Rohda Raalte plaatste zich zondag al voor de kwartfinales. In Noord haalden d'Olde Veste'54 en het tweede elftal van Staphorst afgelopen zaterdag al de laatste acht. Die twee ploegen zijn de enige Overijsselse.

Basketbal

De heren van Landstede Hammers spelen zondagmiddag het thuisduel tegen ZZ Leiden. Bij de vrouwen staan er voor Jolly Jumpers twee wedstrijden op het programma. Vanavond gaat het op bezoek bij Den Helder en zaterdag komt Loon Lions op bezoek.

Handbal

De dames van Borhave spelen morgen de return in de eerste ronde van de play-offs om de titel tegen VZV. Het eerste duel ging vorige week met 24-18 verloren in Borne en dus moet de ploeg zes punten goedmaken om de halve finales te bereiken. Als dat niet lukt speelt het met de verliezer van de andere wedstrijd om plek vijf en zes.
Voor DSVD met zaterdag de degradatiegroep. De eerste tegenstander is V&L. Ook Volendam en Voorwaarts zitten in de poule. De verliezer van de volledige competitie degradeert naar de 1e divisie. DSVD kwam als hekkensluiter uit de reguliere competitie.

Squash

De squashers van Coulisse/Twente zijn hard op weg naar de titel in de Eredivisie. Morgen gaat het op bezoek bij Squash City. De vrouwen van Zwolle zijn de hekkensluiter en spelen morgen bij Victoria, dat een plek hoger staat.

Volleybal

In de kampioensgroep bij de vrouwen staat een dubbel programma op de rol. Eurosped pakte gisteren de koppositie en speelt deze week tegen Sliedrecht Sport en Apollo 8 uit Borne. Regio Zwolle is na tweede nederlagen al zo goed als kansloos voor de finale. Daarin strijden de nummers één en twee van de kampioensgroep om de titel.

Waterpolo

De mannen van Het Ravijn plaatsten zich afgelopen weekend voor de play-offs en dus zijn de komende duels alleen nog om de plek in de eindstand te bepalen. De eerste is zaterdag tegen Polar Bears. De vrouwen van de Nijverdalse ploeg zijn ook al een tijd zeker van de play-offs en zaterdag spelen ze de Overijsselse derby tegen hekkensluiter Swol 1894.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.