nieuws

Heracles naar ADO: "Je merkt dat het knaagt aan ons vertrouwen zodra wij uit spelen"

Heracles Almelo moet het zaterdag tegen degradatiekandidaat ADO Den Haag doen zonder aanvoerder Robin Pröpper, Joey Konings en hoogstwaarschijnlijk zal ook reserve-aanvoerder Tim Breukers niet van de partij zijn. Laatstgenoemde heeft koorts. 
Volgens trainer Frank Wormuth krijgt Heracles Almelo lastige avond. De laatste uitzege van de Almeloërs dateert alweer op 20 september tegen FC Twente. 
"Je merkt dat het knaagt aan ons vertrouwen zodra wij uit spelen. Het is een feit dat wanneer je thuis speelt je automatisch beter voor de dag komt. Kijk maar naar Emmen, die doen het thuis ook ontzettend goed. Dat geeft je spelers een extra boost. Een ander punt, wat geen excuus mag zijn, maar mijn spelers moeten iedere uitwedstrijd eerst wennen aan het gras waarop zij spelen. Daardoor durven wij soms niet ons eigen spel te spelen, zoals wij dat thuis wel doen. Morgen mag dat laatste geen excuus zijn want ADO heeft hetzelfde gras als wij", aldus Wormuth.

Play-offs of nacompetitie

Heracles Almelo staat momenteel met 32 punten op een negende plaats. Toch durven de Heraclieden niet te spreken over play-offs om Europees voetbal. "Wij moeten zorgen dat wij niet in de nacompetitie belanden. Uiteraard staan wij er goed voor, maar je moet wel oppassen. De ploegen onder ons blijven namelijk ook punten pakken. Dus eerst zorgen dat wij veilig zijn", aldus Jeff Hardeveld. Daarentegen is Delano Burgzorg van mening dat zijn ploeg voor play-offs moet gaan. "Tuurlijk moeten wij met een schuin oog naar onderen kijken, maar ik ben van mening dat wij de play-offs kunnen halen. Die kwaliteit zit er in dit team", aldus de linksbuiten. 
Delano Burgzorg zit op zijn plek bij Heracles Almelo
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.