nieuws

Expeditie Oost: Volle voedselpakketten in Losser dankzij wagenbouwers De Lutte

Vandaag krijgen de vijftig gebruikers van de Voedselbank Losser een extra groot pakket. Afgelopen weekend namelijk schonken de wagenbouwers van de twee carnavalsverenigingen uit De Lutte hun levensmiddelen die overbleven na de afgelasting van de Twentse Carnavalsoptocht aan de plaatselijke liefdadigheidsinstelling.
"Zestig potten met grote Duitse knakworsten, 50 pakjes drinken, kilo's plakken kaas & worst en vijftig pakjes drinken, staan hier te wachten op hun gebruikers", vertelt vrijwilligster Henny Härle enthousiast aan ons, terwijl ze langs de volle schappen in de voorraadkamer loopt.
Yes, wat een voorraad
Yes, wat een voorraad © Esther Rikken

De Nederlander is dol op brood

"Maar eigenlijk moet je even mee de vriezer in". Dat doen we natuurlijk graag. Duizend broodjes vinden we daar, keurig ingevroren en wanneer nodig zullen ze worden uitgedeeld. "Met regelmaat krijgen wij als voedselbank brood van de plaatselijke bakker. Mocht dat niet zo zijn dan hebben wij een prachtige voorraad. Iedere Nederlander wil brood dus wij zijn enorm blij met deze schenking", aldus Härle.

Blij dat ze aan ons denken

"Trots ben ik op het noaberschap. Het feit dat de wagenbouwers van de Tuffelkeerlkes en de Bosdûvelkes aan ons denken, maakt mij enorm blij. Echt top!", aldus Jos in het Veld, voorzitter van de Voedselbank Losser.
Een tevreden voorzitter
Een tevreden voorzitter © Esther Rikken
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.