nieuws

Politie houdt vierde verdachte aan in zaak drugslab Oldenzaal

Het politie-onderzoek aan de Kleibultweg in Oldenzaal vorig jaar november
Het politie-onderzoek aan de Kleibultweg in Oldenzaal vorig jaar november © News United / Dennis Nengerman
De politie heeft nu pas bekend gemaakt dat dinsdag een 30-jarige man uit Apeldoorn is aangehouden in het onderzoek naar het grote drugslaboratorium dat vorig jaar aan de Kleibultweg in Oldenzaal werd aangetroffen.
Dat er op korte termijn weer aanhoudingen verricht zouden worden, maakte de officier van justitie twee weken geleden al bekend.
Er zitten nu vier verdachten vast op verdenking van betrokkenheid bij het drugslab. Eerder werden al de 38-jarige pandeigenaar uit Oldenzaal, zijn 30-jarige klusjesman en een 33-jarige man uit Soest aangehouden.

Twee vrachtwagens

De politie deed op 2 november vorig jaar een inval in de voormalige oud-metaalhandel in Oldenzaal. De politie trof er een groot professioneel opgezet drugslaboratorium aan waar amfetaminen werden geproduceerd. In het pand stonden IBC-containers met chemicaliën, gasflessen, blauwe vaten, filtersystemen, (druk)ketels en afzuiginstallaties. Er waren twee vrachtwagens voor nodig om alles te vervoeren.

Het pand was berucht in Oldenzaal. Niet alleen omdat de metaalhandel van de 38-jarige in 2018 failliet ging, maar ook omdat de gemeente het bedrijf wegens onregelmatigheden op de korrel had.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.