nieuws

Ter Mors stijgt in klassement WK sprint na solide 1000 meter

Jorien ter Mors
Jorien ter Mors © Orange Pictures
Jorien ter Mors staat na de eerste dag van de wereldkampioenschappen sprint op de vijfde plaats in het algemeen klassement. De olympisch kampioene uit Enschede schaatste in Hamar de derde tijd op de eerste 1000 meter: 1.14,59.  
De winst op de kilometer ging met groot machtsvertoon naar de Japanse Miho Takagi, die met 1.13,75 de concurrentie ver achter zich liet. Jutta Leerdam werd tweede in een tijd van 1.14,54. Eerder op de avond werd Ter Mors dertiende op de eerste 500 meter.

Ter Mors vijfde

In het algemeen klassement leidt Takagi met een riante voorsprong, maar daarachter ligt alles nog open. Nao Kodaira staat halverwege het toernooi tweede, voor de Russin Olga Fatkulina. Ter Mors is met haar vijfde plaats voorlopig beste Nederlandse, Jutta Leerdam en Letitia de Jong staan respectievelijk zesde en zevende in het tussenklassement. Morgen staan in Noorwegen de tweede 500- en 1000 meter op het programma.

"Mezelf morgen verbeteren"

"Ik voel dat er weer power in het lichaam zit", reageerde Ter Mors na afloop bij de NOS. "Voor mij is dit gewoon goed en daar heb ik vrede mee. Bij mij zit nog wel ruimte voor meer en ik hoop dat ik dit mee kan nemen naar morgen om mezelf te verbeteren." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.