nieuws

Zwolse Vogelmarkt trekt iets minder bezoekers dan normaal door coronavirus

Zwolse Vogelmarkt trekt minder bezoekers dan voorgaande jaren door coronavirus
Zwolse Vogelmarkt trekt minder bezoekers dan voorgaande jaren door coronavirus © RTV Oost / Jolande Verheij
De Zwolse Vogelmarkt heeft dit jaar iets minder bezoekers getrokken dan voorgaande jaren. De organisatie vreesde al voor een daling van het bezoekersaantal vanwege het coronavirus.
Vanochtend parkeerden bussen vol met bezoekers uit onder andere Italië, Polen en Tsjechië op de parkeerplaats van de IJsselhallen. Met ruim vijfhonderd standhouders is de Vogelmarkt de grootste in West-Europa.

Corona

Weinig standhouders hadden zich afgemeld voor het evenement vanwege het virus, maar het aantal bezoekers viel dus iets lager uit. Toch is oud-organisator Jan Heesakkers trots: "Het is belangrijk dat de liefhebberij wordt doorgezet. Het virus kunnen wij ook niet voorkomen."
Heesakkers blijft dan ook nuchter: "Gisteren keek ik naar voetbal, daar zaten ook een heleboel mensen samen in een stadion. Als je mensen bij elkaar brengt, kan er altijd iets gebeuren of uitbreken wat je niet wilt."

Maatregelen

De uitbraak van het coronavirus was voor de organisatie geen reden om een streep te zetten door het evenement, maar ze nam wel twee maatregelen na overleg met de GGD. Zo hingen in de hal informatieposters om de standhouders en bezoekers alert te maken. 
Ook werden er meerdere ontsmettingspunten gecreëerd. "Ik zie wat mensen met mondkapjes rondlopen, maar dat kan ook zijn vanwege het stof", vertelt Heesakkers. 

Vogelgriep

De organisatie moest dit jaar ook rekening houden met de vogelgriep, minister Schouten stelde een aantal weken geleden een ophokplicht in voor commercieel gehouden pluimvee in heel Nederland. Ook dit heeft tot zover bekend geen problemen opgeleverd. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.