nieuws

Kirsten Wild loopt derde WK-medaille mis na val op puntenkoers

Kirsten Wild
Kirsten Wild © Orange Pictures
Kirsten Wild heeft na haar twee gouden medailles bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Berlijn geen derde plak aan haar palmares kunnen toevoegen. Na een val op de puntenkoers bleek een plek op het podium uiteindelijk net te hoog gegrepen.   
Gedurende de koers van in totaal 100 ronden stond Wild op een derde plek toen ze ineens door toedoen van Olga Zabelinskaya ten val kwam. De Kazachse stuurde prompt naar boven en daardoor ging Wild tegen het hout. Daardoor moest de Zwolse een aantal ronden aan de kant blijven en miste ze de benodigde punten om mee te strijden om de medailles. 

Barker zorgt voor eerste Britse wereldtitel

De Britse Elinor Barker werd uiteindelijk wereldkampioen en Jennifer Valente uit de Verenigde Staten pakte het zilver. Het brons ging naar de Noorse Yvonne Stenberg. Wild werd uiteindelijk zesde.

Succesvol WK voor Wild

Kirsten Wild sleepte zaterdagmiddag haar tweede wereldtitel in de wacht. Op de koppelkoers wist de Zwolse met Amy Pieters hun titel te prolongeren. Afgelopen woensdag kroonde Wild zich al tot wereldkampioen op de scratch
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.