nieuws

Partijen in Goor willen nu einde aan verkeerssituatie Molenstraat

Molenstraat Goor moet zo snel mogelijk helemaal open
Molenstraat Goor moet zo snel mogelijk helemaal open © RTV Oost
Het heeft nu lang genoeg geduurd: de éénrichtingssituatie in de Molenstraat in Goor moet per direct opgeheven worden en vrachtverkeer moet worden geweerd. Dat schrijven Goor Collectief en de Goorse Stadsraad in een open brief. Nadat er in september 2018 is afgesproken dat er een nieuwe weg wordt aangelegd om de Molenstraat te ontlasten, is er weinig veranderd.
De huidige verkeerssituatie is vijf jaar geleden ingevoerd. Anderhalf jaar geleden werd afgesproken dat er een nieuwe weg aangelegd zou worden om de Molenstraat te ontlasten, als er weer tweerichtingsverkeer wordt ingesteld.

Geen vervolg

"De eerste stap inzake de verwerving van de gronden ging erg snel, het vervolg laat lang op zich wachten", is te lezen in de brief. "In de tussentijd werd ons meermaals gevraagd om het nog even de tijd te geven, wat wij ook gedaan hebben. Voor ons is het nu zaak dat het eindresultaat, tweerichtingsverkeer in de Molenstraat, bereikt moet worden en dat kan ons inziens alleen door deze straat in de huidige situatie open te stellen voor twee richtingen." Ook het weren van vrachtverkeer kan wat betreft de partijen meteen worden ingevoerd. 
"Zowel de Stadsraad, als Goor Collectief, maar ook alle andere betrokkenen en inwoners van Goor hebben zich erg welwillend, coulant en constructief opgesteld. De diverse achterbannen en ondertussen heel Goor roeren zich flink. Daarom is nu de gemeente, met spoed, aan zet.
Participatie heeft ervoor gezorgd dat iedereen kon meepraten bij het maken van de plannen, maar participatie vraagt ook om het nakomen van afspraken en toezeggingen. Kortom: Per direct Molenstraat open in twee richtingen en het vrachtverkeer weren."
De gemeente Hof van Twente wil eerst in gesprek met de betrokken partijen voordat er een reactie wordt gegeven.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.