nieuws

Man uit Enschede aangehouden voor grootschalige oplichting via Marktplaats

Oplichting via Marktplaats
Oplichting via Marktplaats © RTV Oost
Een 33-jarige man uit Enschede is donderdag aangehouden voor grootschalige oplichting via verkoopsite Marktplaats. Eind vorig jaar werd in Zeeland door meerdere mensen aangifte gedaan van oplichting. De verdachte deed zich vaak voor als werknemer van een bedrijf dat producten via Marktplaats verkocht. De bestelde - en betaalde - producten werden echter nooit geleverd.
Uit politie-onderzoek bleek dat het geld overgemaakt werd naar bankrekeningen van zogenaamde katvangers. Dat zijn mensen op wiens naam een bankrekening staat, met als doel de werkelijke eigenaar buiten bereik van justitie te houden. Een aantal van deze katvangers werd eerder al aangehouden, onder meer in Enschede.

Na verder onderzoek door het Cyberteam Zeeland werd duidelijk dat de verdachte mogelijk verantwoordelijk was voor veel meer oplichtingen, zo'n 160 in het hele land. 
Vaak duurt het lang voordat de politie opgevraagde informatie van derde partijen ontvangt in dit soort zaken, vooral bij grote banken. Marktplaats was echter zeer vlot met het aanleveren van informatie. Door samenwerking met de fraude-experts van Marktplaats kwam de verdachte uit Enschede in beeld. De man zit vast.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.