nieuws

Coronavirus vastgesteld bij medewerkster Engie in Zwolle

Coronavirus
Coronavirus © Getty Images
Bij een medewerkster van energiebedrijf Engie in Zwolle is het coronavirus vastgesteld. Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf. Engie is in overleg met de GGD over de vervolgstappen. Bronnen melden aan RTV Oost dat de vrouw in Dalen, in Drenthe, woont. 
Vanochtend besloot Engie de afdeling waar de vrouw werkt naar huis te sturen, toen bekend werd dat de vrouw op corona werd getest. De woordvoerder kan niet zeggen hoe het met de vrouw gaat.
In ons liveblog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus.
Donderdag meldde de vrouw zich ziek. Vervolgens is ze naar de huisarts gegaan en heeft de GGD haar getest. Die uitslag was positief.
Dalen
Gisteren werd duidelijk dat de man van deze vrouw besmet is. Hij had carnaval gevierd in Tilburg. Samen zitten ze in thuisquarantaine.
Er wordt een contactonderzoek gedaan, om te kijken met wie de vrouw in aanraking is geweest. Dan wordt ook onderzocht of de vrouw andere mensen heeft besmet.

Collega's

De directe collega's van de vrouw moeten de komende dagen thuisblijven. In overleg met de GGD wordt bepaald hoe lang dat zal zijn en wat ze moeten doen als ze verschijnselen krijgen.
De woordvoerder wil niet speculeren of de vrouw ook andere collega's besmet zou kunnen hebben.
Verslaggever Mark Bakker sprak met woordvoerder Michael Verheul van Engie over de vastgestelde besmetting:
Coronavirus vastgesteld bij medewerkster Engie in Zwolle
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.