nieuws

Weghorst in voorselectie Oranje voor oefenduels met Amerika en Spanje

Wout Weghorst
Wout Weghorst © Orange Pictures
Bondscoach Ronald Koeman heeft Wout Weghorst opnieuw opgenomen in zijn voorlopige selectie. Oranje speelt eind deze maand oefenwedstrijden tegen Amerika en Spanje.
Weghorst zat de laatste interlandperiode na lange tijd weer in de definitieve selectie. De Bornse aanvaller van VfL Wolfsburg kwam toen tegen Estland na ruim een uur in het veld. Dat was zijn vierde interland. Scoren deed hij nog niet in Oranje. De definitieve selectie wordt volgende week vrijdag bekendgemaakt.

Nieuwe namen

De dertigkoppige voorselectie van Koeman bevat drie debutanten. Voor Mohamed Ihattaren, Teun Koopmeiners en Owen Wijndal is het hun eerste opwachting. Feyenoord-middenvelder Leroy Fer, die een verleden heeft bij FC Twente, maakt ook deel uit van de voorlopige spelersgroep. Zijn laatste speelminuten in het Nederlands elftal dateren van bijna zes jaar geleden (12 november 2014: Nederland – Mexico 2-3). Ook doelman Tim Krul, die op 10 oktober 2015 (Kazachstan – Nederland 1-2) voor het laatst voor Oranje uitkwam, staat op de voorlopige lijst.

Voorbereiding EK

Nederland begint de voorbereiding op het EK van komende zomer op 26 maart in Eindhoven tegen Amerika. Drie dagen later is Spanje de tegenstander in Amsterdam. In mei begint de echte voorbereiding op het eindtoernooi. Dan gaat de ploeg eerst op trainingskamp in De Lutte. In Enschede oefent het op 28 mei tegen Griekenland. Daarna reist de ploeg naar Oostenrijk en een dag na dat trainingskamp (6 juni) oefent Oranje in Rotterdam tegen Wales. Het EK begint op 12 juni. Nederland speelt tegen Oekraïne en Oostenrijk. De derde tegenstander wordt later bekend.
Hoogma en Lang
Justin Hoogma behoort tot de voorlopige selectie van Jong Oranje. Datzelfde geldt voor FC Twente-huurling Noa Lang. Zij spelen met de beloften van het Nederlands elftal de komende interlandperiode achtereenvolgens tegen Jong Wit-Rusland en Jong Portugal. De EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland staat gepland voor vrijdag 27 maart. De kraker tussen de nummers één en twee in de EK-kwalificatiepoule tussen Nederland in Portugal wordt op dinsdag 31 maart gespeeld. De definitieve selectie van Jong Oranje wordt op vrijdag 20 maart bekendgemaakt.

Roemeratoe en Van der Gouw

Godfried Roemeratoe en Ennio van der Gouw zijn opgenomen in de voorselectie van Oranje Onder 20. Het duo van FC Twente neemt het donderdag 26 maart op tegen Zwitserland. De wedstrijd van Onder 20 tegen Italië die op dinsdag 31 maart in Napels zou worden gespeeld, gaat niet door. De Italiaanse regering heeft bepaald dat tot 3 april in eigen land geen sportwedstrijden kunnen plaatsvinden om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Aangezien het een oefeninterland betreft, zal er geen vervangende datum voor deze wedstrijd worden gezocht.

Sepp van den Berg

Sepp van den Berg uit Zwolle maakt onderdeel uit van de voorselectie van Oranje Onder 19. De verdediger van Liverpool is door bondscoach Bert Konterman uit Rouveen opgenomen in de selectie die bestaat uit 32 spelers en op 25, 28 en 31 maart achtereenvolgens Finland, Zwitserland en Tsjechië treft in de laatste kwalificatieronde voor het EK in Noord-Ierland.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.