nieuws

Nijverdalse huisarts vindt paniek rondom coronavirus overdreven: "Het is gewoon griep"

Coronavirus
Coronavirus © Getty Images
"We kunnen best voorzichtig genoeg zijn. Als wij met z'n allen heel goed onze handen wassen, niezen in onze elleboog en papieren zakdoeken gebruiken, dan zijn we al een heel stuk verder." Dat zegt huisarts Ingeborg van Lingen uit Nijverdal. Volgens haar is er veel te veel paniek rond de uitbraak van het coronavirus. "Het is een griepvirus, het is gewoon griep."
Het enige probleem van het coronavirus is volgens Van Lingen dat het nogal besmettelijk is en mensen het dus makkelijk kunnen krijgen. Dat betekent dat veel mensen tegelijk ziek kunnen worden en daar heeft de samenleving last van. 
"We moeten het niet te groot maken", vindt Van Lingen. "Kinderen lopen eigenlijk helemaal geen gevaar voor zover we dat nu kunnen zien,  zwangere vrouwen idem."
Maar waarom dan toch die paniek onder mensen als het gaat om het coronavirus? Een crisisteam van het kabinet komt vandaag bij elkaar. "Alles in de wereld is maakbaar tegenwoordig, maar het coronavirus niet", luidt de theorie van de Nijverdalse huisarts. "Dit gaat ons overkomen."
Van Lingen blijft bij het advies dat ze ook geeft als er een griepvirus actief is. "Handen wassen, nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoeken."
In deze video een opsomming van alle do's en don'ts rondom het coronavirus:
De do's en don'ts rondom het coronavirus.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.