nieuws

Raad in Rijssen-Holten benoemt Erik Wessels tot nieuwe wethouder

Erik Wessels is wethouder in Rijssen-Holten
Erik Wessels is wethouder in Rijssen-Holten © Gemeente Rijssen-Holten
Erik Wessels is vanavond benoemd tot wethouder in de gemeente Rijssen-Holten. Tijdens de vergadering stemde de raad in met de voordracht van de CDA'er.
Bij de stemming brachten 24 raadsleden hun stem uit over het wethouderschap van Wessels. Daarvan stemden 20 raadsleden voor, 3 tegen en 1 blanco. Aansluitend legde Wessels de eed af, waarmee zijn wethouderschap een feit is.
Wessels is de opvolger van zijn partijgenoot Roland Cornelissen, die in oktober vorig jaar bekendmaakte te stoppen als wethouder. Hij wil de overstap maken naar zijn familiebedrijf. "De groei en ontwikkeling die het bedrijf met name het laatste jaar doormaakte, heeft het besluit om te stoppen als wethouder versneld", zei Cornelissen destijds.
Cornelissen was sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 wethouder. Wessels, docent maatschappijleer op scholengemeenschap Reggesteyn, neemt zijn volledige portefeuille over.

Blij, dankbaar en trots

"Ik ben blij, dankbaar en stiekem een beetje trots nu ik hier zo sta", sprak Wessels vanavond. "Blij met het vertrouwen dat de fractie in mij uitspreekt met deze voordracht. Dankbaar voor de ruimte die Reggesteyn mij heeft gegeven om deze stap te zetten. En trots op Mandela, die een klein jongetje wist te inspireren zich in te zetten voor een betere wereld."
Met die laatste zin doelde Wessels op het moment dat jaren geleden zijn interesse voor de politiek gewekt werd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.