nieuws

Internationaal hondenevenement in Overdinkel afgelast wegens coronavirus

Voorzitter Jan Lentfert van hondenvereniging DWS’55 uit Overdinkel met zijn hond Quote
Voorzitter Jan Lentfert van hondenvereniging DWS’55 uit Overdinkel met zijn hond Quote © RTV Oost / Jaap Even
Het internationale hondenevenement dat komende zondag zou plaatsvinden in Overdinkel, is afgelast. De organisatie verwachtte honderden toeschouwers uit verschillende delen van Europa en heeft uit angst voor het coronavirus een streep gezet door het evenement.
"De wedstrijd heeft meestal zo'n 120 deelnemers", zegt Jan Lentfert van het organiserende DWS'55. "Dit jaar zaten we op 75. Vanwege het virus lag het aantal inschrijvingen dus al een stuk lager."
In ons liveblog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus.
De deelnemers zouden komen uit onder meer Italië en Duitsland, landen waar het coronavirus zich al in hogere mate heeft verspreid dan in Nederland. "Het is heel zuur", baalt Lentfert. "Ook omdat we dit jaar ons 65-jarig jubileum vieren. Dan is het jammer dat deze wedstrijd niet door kan gaan."
"Maar op een gegeven moment moet je de knoop doorhakken. En dan wil je toch geen risico nemen. Gelukkig hebben vrijwel alle deelnemers begrip voor deze beslissing."
Zijn er evenementen in jouw omgeving die niet doorgaan vanwege het coronavirus? Laat het ons weten via nieuws@rtvoost.nl.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.