nieuws

Zo gaan bedrijven en instanties in Overijssel om met het coronavirus

Volop maatregelen om besmetting tegen te gaan
Volop maatregelen om besmetting tegen te gaan © iStock
De optie thuiswerken is niet voor iedere werknemer haalbaar. Maar hoe probeer je dan als bedrijf het coronavirus te weren? Onder meer deze preventieve maatregelen worden doorgevoerd door bedrijven en instanties in Overijssel.

Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR)

Het CBR vraagt haar klanten om voor het rij-examen hun handen te wassen. Verder vermijden werknemers fysiek contact, dus ze schudden geen handen meer. Als een medewerker een klant treft met ziekteverschijnselen die op het virus kunnen duiden, dan kan hij of zij de persoon  verzoeken niet binnen te komen.
In ons liveblog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus.
Als een examen niet kan doorgaan vanwege deze preventieve maatregelen, dan kan de examenkandidaat het examen op een later moment inhalen. Hier worden geen extra kosten voor in rekening gebracht.

Scholen

Bij basisschool Shalom in Vriezenveen moeten kinderen elke keer als ze het klaslokaal in of uit lopen, hun handen wassen. Bij de deuren zijn handpompjes geplaatst.

Zorginstellingen

Zorginstelling 't Zand in Zwolle is extra alert op het coronavirus. Een interne inspectie bekijkt of het protocol goed nageleefd wordt. Het RIVM is eerder vandaag met speciale informatie gekomen voor verpleeghuizen. Een welkome houvast, zo laat 't Zand weten.

Restaurants

Medewerkers van de McDonald's moeten ieder half uur hun handen wassen. Ook de deurklinken en bestelapparaten moeten elk half uur worden ontsmet. Verder staat in alle restaurants een handgeldispenser. 

Uitvaartsbranche

Uitvaartorganisaties raden een thuisopbaring niet aan. Volgens de GGD en RIVM overleeft het coronavirus over het algemeen niet op een overledene, maar tot kort na het overlijden is een overledene nog wel besmettelijk. Bij lage temperaturen door koeling van het lichaam en hoge luchtvochtigheid kan een virus nog wel tot drie dagen na overlijden aanwezig zijn.
Supermarkten
Bij de Jumbo in Vriezenveen hebben klanten de mogelijkheid om hun winkelwagentje schoon te maken voordat ze deze gaan gebruiken. Er staan doekjes klaar en een jerrycan met reinigingsmiddel.

Hema

Deze keten maakte eerder deze week al bekend alle proefschaaltjes weg te halen vanwege het besmettingsgevaar.
Heb jij aanvullingen op dit artikel? Weet je bijvoorbeeld andere bedrijven die preventieve maatregelen hebben genomen? App ons op 06 570 33 333!
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.