nieuws

Expeditie Oost: Willem Molenveld uit Hengelo opent schaatsmuseum met éigen collectie

Het Twentse Schaatsmuseum
Het Twentse Schaatsmuseum © RTV Oost / Loes Wigger
Het allereerste officiële Twentse Schaatsmuseum is geopend. De 71-jarige Willem Molenveld wist het meteen toen hij in zijn schoenenwinkel een Hoge Noor-schaats in handen kreeg voor een slijpbeurt: "Ik ga schaatsen verzamelen."
Willem toverde eigenhandig, met natuurlijk een beetje hulp van familie en vrienden, een oude schuur om tot het museum, zijn eigen Twentse Schaatsmuseum. Het dak timmerde hij zelf en zijn zoon legde de bekabeling aan.
Willem Molenveld
Willem Molenveld © RTV Oost / Loes Wigger

Uit de hand gelopen hobby

Wat begon als een onschuldige verzameling, is uitgelopen tot een waar museum. Hoeveel schaatsen hij heeft kan Willem niet exact zeggen, maar dat het er veel zijn is duidelijk te zien wanneer team Expeditie Oost naar de tweede verdieping loopt. Zijn verzameling staat strak en keurig geordend in kasten en Willem weet alles te vertellen over de honderden schaatsen en de geschiedenis ervan.
Verzameling schaatsen
Verzameling schaatsen © RTV Oost / Loes Wigger

Een uniek kijkje

Benieuwd naar Willem zijn verzameling? Iedere zaterdag zijn de deuren van dit museum aan de Boekeloseweg nummer 1 in Hengelo geopend. De video van Team Expeditie Oost kijken, kan natuurlijk ook ...
Expeditie Oost: op bezoek bij het Twents Schaatsmuseum
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.