nieuws

PVV Enschede wil dat gemeente maximum stelt aan winstpercentages zorgbureaus

Zorg
Zorg © RTV Oost
PVV Enschede wil dat er een maximum gesteld wordt aan de winsten die zorgbureaus kunnen maken. Dat stelt de partij in vragen aan het gemeentebestuur van Enschede over winsten van zorgbureaus. De partij vindt dat zorgbureaus die boven een bepaald winstpercentage uit komen, het winstbedrag moeten terugbetalen aan de gemeente Enschede.
Fractievoorzitter Jan Willem Elferink van de PVV wil weten of het college het standpunt van de partij met betrekking tot winsten bij zorgbureaus deelt. 
"Met enige regelmaat ontvangt de PVV-Enschede jaarrekeningen van bedrijven die zakendoen met Samen12, voorheen Samen14", schrijft Elferink aan het gemeentebestuur.  "In die jaarrekeningen is sprake van buitenproportionele winsten, na aftrek van salarissen, gas, water, elektra, huur en andere kosten, prijkt onder de streep een geweldig winstcijfer. Winstpercentages van 35% tot wel 60% zijn geen uitzondering."
Dat zorgbedrijven de mogelijkheid krijgen zulke winsten te realiseren is voor de PVV onacceptabel. "Dat zorggeld is belastinggeld dus geld opgebracht en afgedragen door de inwoners van Enschede, dat niet terechtkomt waar het zou moeten, namelijk bij zorg."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.