nieuws

“Hoe meet het RIVM de stikstofneerslag?”

Elisabeth en Tim
Elisabeth en Tim © Kevin Drieze
Stikstof is niet meer weg te denken uit het nieuws. Boze boeren en bouwers trekken naar Den Haag om te demonstreren, er is kritiek op de metingen van het RIVM en de snelheid gaat omlaag. Maar waar gaat het eigenlijk over? 
RTV Oost presenteert ‘De Stikstof Podcast’ waarin Tim en Elisabeth het uitzoeken, zodat jij de stikstofcrisis begrijpt. Aan de hand van uitspraken wordt er elke aflevering ingegaan op een ander thema. In de tweede aflevering die maandag 9 maart online komt, wordt er gekeken naar een uitspraak van een boerin voor het gebouw van het RIVM. “Wij boeren vinden dat de cijfers van het RIVM niet kloppen. De politiek baseert zich op die metingen en het beleid wordt erop gebaseerd. Er gaat iets heel erg mis.”
(tekst gaat verder onder de afbeelding)
Stikstofmeting
Stikstofmeting © rivm.nl
Maar hoe wordt de stikstofneerslag eigenlijk gemeten? Om daar achter te komen gaat Tim gaat met een wetenschapper van het RIVM kijken bij een meetpunt op de Sallandse Heuvelrug. Benieuwd hoe dat verloopt? Luister dan maandag 9 maart naar de tweede aflevering van De Stikstof Podcast.
Luister naar de ‘De Stikstof Podcast’ via iTunes, Spotify of Stitcher. Of ga naar www.rtvoost.nl/podcast. Je kunt je gratis abonneren op De Stikstof Podcast, zo blijf je op de hoogte van de nieuwste afleveringen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.