nieuws

Dessers en Ehizibue debuteren in selectie nationale elftal Nigeria

Cyriel Dessers
Cyriel Dessers © Orange Pictures
Cyriel Dessers en Kingsley Ehizibue zijn opgeroepen voor Nigeria. De spits van Heracles Almelo, die ook over een Belgisch paspoort beschikt, maakt daarmee zijn debuut in de selectie van het nationale elftal. Voor Ehizibue is het eveneens zijn eerste invitatie.
Dessers is dolgelukkig met de oproep. "Ik ben ongelooflijk trots op deze uitverkiezing. Het is een hele grote eer. Ik kan niet wachten om het groen-witte shirt van Nigeria te dragen en kijk uit naar de komende interlandperiode", vertelt hij.

Vertrouwen

De topschutter van de Eredivisie is Heracles en zijn ploeggenoten dankbaar. "Zonder het vertrouwen van de club en de samenwerking met het team was dit niet gelukt. Ik ben ze daar zeer dankbaar voor", aldus Dessers.

Kingsley Ehizibue

Voormalig PEC Zwolle-verdediger Kingsley Ehizibue is net als Dessers ook voor de eerste keer opgeroepen voor The Super Eagles. Ehizibue, opgegroeid in Zwolle, liet de provinciehoofdstad afgelopen zomer achter zich en vertrok naar het Duitse 1. FC Köln.
Nigeria speelt een tweeluik tegen Sierra Leone voor de Africa Cup of Nations-kwalificatie. Op vrijdag 27 maart speelt Nigeria thuis in Asaba. Op dinsdag 31 augustus wacht de return in Sierra Leone.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.