Nieuws

Deventer Ziekenhuis en ZGT zetten streep door open dagen vanwege coronavirus

Ziekenhuizen in provincie zetten streep door open dagen vanwege coronavirus
Ziekenhuizen in provincie zetten streep door open dagen vanwege coronavirus © Getty Images
Wegens het coronavirus hebben het Deventer Ziekenhuis en de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) uit voorzorg de geplande open dag afgelast. Beide dagen zouden op 21 maart plaatsvinden. 
Gisteren werd al bekend dat het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede de open dag heeft gecanceld. Eerder besloot het ziekenhuis al dat er geen handen meer geschud worden in het MST, om mogelijke verspreiding van het virus tegen te gaan.

Kwetsbare groep

Bij ZGT zou er op beide locaties in Almelo en Hengelo een open dag zijn. Het ziekenhuis schrijft op haar website: "ZGT heeft te maken met een kwetsbare groep patiënten voor wie een besmetting mogelijk vervelende consequenties kan hebben. Wij kunnen de gezondheid van de patiënten, bezoekers en medewerkers onvoldoende waarborgen als er een groot aantal mensen op de ziekenhuislocaties komen."
Het ziekenhuis verwachtte duizenden bezoekers, maar zij moeten worden teleurgesteld. "Desondanks hopen we op begrip voor dit besluit."
Het Deventer Ziekenhuis schrijft dat de open dag op een ander moment alsnog zal plaatsvinden, maar weet nog niet wanneer dit is.

Isala en Röpcke-Zweers Ziekenhuis

Het Isala had al eerder besloten geen open dag te organiseren, maar aan te sluiten bij het 'Ontdekdezorg café' in de week van de zorg. Dit wordt georganiseerd bij het Deltion College op 18 maart, dat vooralsnog gewoon doorgaat. Bij het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg stond geen open dag gepland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.