nieuws

Coronapatiënt Borne blijkt medewerkster ROC van Twente

Bij een medewerker van het ROC van Twente is het corona-virus vastgesteld
Bij een medewerker van het ROC van Twente is het corona-virus vastgesteld © RTV OOST / Wouter de Wilde
De coronapatiënt uit Borne blijkt een medewerkster van het ROC van Twente. Het personeelslid was recent met vakantie naar Noord-Italië geweest toen daar een coronacrisis uitbrak. Uit voorzorg had ze gekozen voor thuisquarantaine. Daardoor is vervolgonderzoek op de grote onderwijsinstelling met tientallen vestigingen verder niet nodig. "Absoluut een geluk bij een ongeluk", aldus woordvoerster Els van Riel.
Wel krijgt de school - met 29 locaties en bijna twintigduizend studenten en circa tweeduizend medewerkers - veel vragen van verontruste studenten. Vandaar dat de school in de loop van de middag de studenten en het personeel over de achtergronden van de besmetting informeert.
Het personeelslid geeft geen les, maar werkt op de afdeling facilitair in Hengelo.
tekst gaat verder onder de video
Coronapatiënt Borne blijkt medewerkster ROC van Twente

Thuis-quarantaine

De Bornse was recent met wintersport naar Noord-Italië geweest. "Bij terugkeer heeft de medewerker er heel bewust voor gekozen niet terug te keren op school. Gelukkig kon dat omdat er bijvoorbeeld geen afspraken of zo stonden", aldus woordvoerster Van Riel.
De zegsvrouw spreekt van 'een geluk bij een ongeluk' dat de vrouw na haar vakantie niet is teruggekeerd naar school. Op het moment dat ze in Borne terugkeerde, was ze overigens nog niet ziek. Uit voorzorg besloot ze thuis te blijven. "Dat is ons geluk geweest. Daardoor is vervolgonderzoek niet nodig", aldus Van Riel.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.