nieuws

Stalking en lastigvallen jonge homo's was wraakactie van narcistische Nijverdaller

Stalking en lastigvallen jonge homo's was wraakactie van narcistische Nijverdaller
Stalking en lastigvallen jonge homo's was wraakactie van narcistische Nijverdaller © Getty Images / Katarzya Bialasiewicz
Een 25-jarige man uit Nijverdal zou in 2018 en 2019 meerdere jonge homo's gestalkt hebben uit wraak. De reden om wraak te willen nemen? De slachtoffers zouden achter zijn rug kwaad gesproken hebben, zegt de Nijverdaller. De officier van justitie eiste een werkstraf van honderdtachtig uur een een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar. Ook zou de verdachte een aantal slachtoffers schadeloos moeten stellen, voor bij elkaar zo'n tienduizend euro.
Voor de slachtoffers van de Nijverdaller veranderde het leven van het ene op het andere moment in een nachtmerrie. Zonder dat ze wisten waarom werd er via meerdere (nep)accounts op sociale media gedreigd dat er foto's van hen openbaar gemaakt zouden worden als ze geen naaktfoto's van zichzelf zouden sturen. Als de Nijverdaller geblokkeerd werd, maakte hij gewoon nieuwe accounts aan onder andere namen en ging door.

Emotioneel betoog

De meeste van de zes jongemannen die aangifte deden kenden de Nijverdaller niet eens. Op één na, zijn beste vriend. Die vertelde in een emotioneel betoog dat hij niet kan begrijpen hoe een vriend zijn leven zo op de kop kon zetten. Volgens het slachtoffer had de verdachte op zijn naam accounts aangemaakt op diverse datingsites. Omdat op die sites zijn telefoonnummer stond, werd hij lange tijd aan de lopende band lastig gevallen. Ook zou de Nijverdaller tegen zijn vriend gezegd hebben dat hij vreemd ging, waardoor de vriend de relatie verbrak. "Hoe kon je dit doen?"
De slachtoffers "waren gemeen tegen hem", vertelde de Nijverdaller tegen de rechters in Almelo. En dan kwam er "een waas voor zijn ogen", waarin hij misschien dingen deed die niet door de beugel konden. Volgens een gedragsdeskundige is de Nijverdaller door zijn narcistische persoonlijkheidsstoornis snel gekrenkt en voelt hij een onverstaanbare woede als hij denkt dat anderen hem benadelen.
De rechtbank doet over dertien dagen uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.