Nieuws

Gemeente verrast door honderden ontslagen Apollo Vredestein: "Kwamen er via media achter"

Gemeente verrast door honderden ontslagen Apollo Vredestein: "Kwamen er via media achter"
Gemeente verrast door honderden ontslagen Apollo Vredestein: "Kwamen er via media achter" © RTV Oost
Dat 750 werknemers op straat komen te staan bij bandenfabrikant Apollo Vredestein in Enschede, verrast ook de gemeente. "Wij kwamen er via jullie berichtgeving achter", laat een woordvoerder weten. De gemeente wil vanavond nog om tafel met Apollo. "Maar nu weten wij niet meer dan wat er in de media staat."
De bandenfabrikant maakte vanmiddag bekend dat driekwart van de medewerkers hun baan verliest. Dit vanwege een al jaren krimpende productie in Enschede, terwijl een nieuwe fabriek in Hongarije op volle toeren draait.

Verdrietig

"Ik werd verdrietig van het nieuws", reageert burgemeester Onno van Veldhuizen. "Het is echt een icoon van Twente, dat Enschede door de textielcrisis heeft geholpen."
Van Veldhuizen spreekt van 'een klap' voor Enschede, maar wijst ook op de 'veerkracht' van de stad. "We gaan er alles aan doen om de schade te beperken. Hoe? Dat is een goede vraag, ik ga vanavond met Apollo Vredestein om tafel."
Provincie
Ook vanuit het provinciebestuur is er inmiddels gereageerd op het nieuws. Gedeputeerde Eddy van Hijum spreekt op Twitter van een 'dreun voor de 750 medewerkers en hun gezinnen'. Hij laat weten dat de provincie contact opneemt met het bedrijf en de vakbonden om te kijken wat het kan betekenen.
Begin deze week gingen er al geruchten over een naderende reorganisatie. Het personeel kreeg dinsdag te horen dat er vandaag een bijeenkomst zou zijn, waarop inderdaad bekend werd gemaakt dat er flink gesaneerd wordt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.