nieuws

Ronald Mulder volgt voorbeeld broer Michel niet en verlengt contract bij Reggeborgh met een jaar

Ronald Mulder
Ronald Mulder © Orange Pictures
Ronald Mulder heeft zijn contract bij schaatsteam Reggeborgh met een jaar verlengd. De 33-jarige Zwolse sprinter tekende voor één seizoen bij, met een optie voor nog een jaar. "Ik voel me nog heel fit en ik vind het spelletje nog veel te mooi om ermee te stoppen", laat hij weten.
Mulder wil revanche nemen voor een grotendeels mislukt seizoen. De Europees kampioen van 2018 en de Nederlands kampioen van 2019 wist zich eind december door materiaalpech bij de NK afstanden niet te plaatsen voor de grote titeltoernooien. Na een valpartij bij de NK sprint eind januari kon voor hem ook een streep door de WK sprint in het afgelopen weekeinde in Hamar. "Meestal stond ik er wel op de momenten dat het moest, maar nu niet", erkent Mulder.

Zonder Michel

In het afgelopen seizoen nam tweelingbroer en teamgenoot Michel afscheid van het schaatsen op het hoogste niveau. "We hebben in het verleden ook wel eens niet bij elkaar in het team gezeten, dus ik weet dat ik ook heel goed zonder Michel kan trainen. Het is natuurlijk wel nieuw voor me dat hij niet meer schaatst."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.