nieuws

Geen alternatieve datum voor Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal

Geen alternatieve datum voor Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal
Geen alternatieve datum voor Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal © René Wolf
Er komt geen alternatieve datum voor de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal. Het merendeel van de wagenbouwers ziet geen heil in de optocht op een ander moment te houden. Ook bij de organiserende vereniging De Kadolstermennekes is er weinig draagkracht voor.
De organisatie besloot tijdens het carnavalsweekend de optocht niet door te laten gaan vanwege het slechte weer. Ze kon de veiligheid van de bezoekers daardoor niet waarborgen. Ook de grote Sallandse carnavalsoptocht in Raalte ging niet door.

Tegemoetkoming

De carnavalsvereniging laat op Facebook weten dat deelnemers bij de optocht van volgend jaar mogen meedoen met dezelfde creaties die eigenlijk waren bedoeld voor de optocht van dit jaar.
Ook krijgen de wagenbouwers een tegemoetkoming in de kosten die zijn gemaakt. "Het bestuur betreurt dat het dit jaar niet tot een optocht is gekomen, maar hoopt op een fantastische optocht in 2021", schrijft de vereniging op haar Facebook-pagina.

Alternatieve datum

Eerder besloot de organisatie van de afgelaste optocht in Raalte ook geen alternatieve datum te plannen. Carnavalsvereniging De Alberger Bökke koos wel een nieuwe dag voor de optocht: tweede paasdag.
De afgelaste optocht in Boekelo wordt ook verplaatst, maar dan naar de zomer. Op welke datum de zomercarnaval precies gaat plaatsvinden, is nog niet bekend.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.