nieuws

Gemeenteraad Raalte wil dat 'duurste' variant voor aanpak knooppunt N35 doorgerekend wordt

De meerderheid van de leden van de gemeenteraad van Raalte wil dat er een andere variant voor de aanpak van knooppunt Bos bij Raalte wordt doorgerekend.
Gisteren publiceerde RTV Oost dat het provinciaal bestuur koerst op een variant met een verlaagde N348 en een verhoogde N35. Vandaag roert de gemeenteraad in Raalte zich.

Oproep: duurste variant doorrekenen

Donderdag wordt er tijdens de gemeenteraadsvergadering een voorstel ingediend, waarin de wethouder opgeroepen wordt om ook de kosten van de duurste variant door te laten rekenen. Dat voorstel heeft nu al een meerderheid in de gemeenteraad, zegt de fractievoorzitter van de plaatselijke VVD.

Alle coalitiepartijen en ook een aantal oppositiepartijen steunen dat voorstel. "Er was ook een variant waarbij niet de N348, maar de N35 verdiept zou worden. Dat is eigenlijk de wens die wij als gemeenteraad altijd al hadden", vertelt VVD-raadslid Alexander Kreule.

Schatting: 7 miljoen duurder
De variant waar Kreule op doelt, is vermoedelijk wel duurder dan de variant die de provincie gekozen heeft. Naar schatting scheelt het zeven miljoen euro, maar dat verschil kan nog groter of kleiner worden.

"Alle varianten hebben nu nog een hele grote bandbreedte qua bedragen, het zou zelfs kunnen zijn dat aan het eind van de rit de verdiepte variant goedkoper is dan de variant waar de provincie nu op koerst", aldus Kreule.

'Alle alternatieven overwegen'
Volgens Kreule heeft 'zijn' variant veel voordelen ten opzichte van de variant met de verhoogde N35 waar de provincie aan werkt. "Voor de inwoners in Raalte-Noord zit je met een stuk geluid en zicht. Je hoeft geen hele grote geluidsschermen te plaatsen. Al met al zou dat gewoon de droomvariant zijn, verdiept blijft gewoon het allermooist."

"We gaan straks iets voor zeventig jaar aanleggen, dan moet je serieus alle alternatieven overwegen."

'Desnoods doen we het als gemeente zelf'
Donderdagavond dient Kreule zijn voorstel in de gemeenteraad. De strekking van zijn motie? "Zorg dat ze bij de provincie de variant gaan doorrekenen en desnoods doen we het als gemeente zelf."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.