nieuws

Wat vind jij: Het is goed dat mensen anoniem hun wapens kunnen inleveren bij de politie

Wat vind jij?
Wat vind jij? © RTV Oost
In de regio IJsselland kunnen mensen van 9 tot 13 maart in elf gemeenten hun wapens inleveren. Messen mogen ze op het bureau brengen, vuurwapens worden thuis opgehaald door een agent in burger. 
De wapeninleveractie is georganiseerd omdat de regio IJsselland de afgelopen tijd regelmatig werd opgeschrikt door een reeks van geweldsincidenten. Districtschef Ramon Arnhem zei hierover: "We zien ook in het district IJsselland dat vuur- en steekwapens worden gebruikt op straat. Dat willen wij niet. We willen een veilig en leefbaar district en wapens horen daar niet bij."
De inleveractie is een anonieme actie. Dat betekent dat je in principe niet wordt gestraft voor wapenbezit. Maar als uit forensisch onderzoek blijkt dat een vuurwapen is gebruikt bij een misdrijf, dan kan je wel worden vervolgd
Wij zijn benieuwd wat jij vindt van zo'n anonieme actie. Mag iemand na wapenbezit vrijuit gaan om de veiligheid op straat te verbeteren? Of moet de politie op andere manieren het wapenbezit in de regio terugdringen? Stem op de poll en reageer.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.