nieuws

Duizenden leerlingen in Enschede voeren campagne voor Kans voor een Kind

De powerbandjes van de leerlingen
De powerbandjes van de leerlingen © De Triangel
Achttien scholen van Katholiek Onderwijs Enschede (KOE) zetten zich de komende twee weken in voor Stichting Kans voor een Kind. Maar liefst vierduizend basisschoolleerlingen komen in actie.
Iedere leerling heeft een eigen 'powerbandje' gekregen. Op alle KOE-scholen zijn activiteiten. De ene school gaat voor het thema kunst, de ander voor culinair en weer anderen voor een lentemarkt. 
"Wij vinden het belangrijk om leerlingen te verbinden met elkaar en de samenleving. Wij willen onze leerlingen meegeven dat het ook goed is om iets voor een ander te doen", zegt directrice Annet Frieser van De Triangel.

Kans voor een Kind

Aan het einde van de actie is het de bedoeling dat er zoveel mogelijk geld is ingezameld voor het goede doel. Dat doel is de Twentse stichting Kans voor een Kind. De stichting vervult wensen van kinderen met een fysieke en/of psychische ziekte.
Basisschool De Triangel kiest voor het thema techniek en kunst in combinatie met een sponsorloop. "Er gaat een groep naar het Rijksmuseum, groep vier gaat meubels maken, er zijn workshops en zo zijn de leerlingen bezig om kunst en techniek met elkaar te verbinden", zegt eventmanager Monique Rijerink van de Triangel.
De Triangel houdt een bijzondere sponsorloop

Uniek schilderij

De Triangel houdt ook een bijzondere sponsorloop. Ieder kind rent met een penseel in de hand en schildert iets op een doek. "Zo ontstaat van iedere groep een uniek schilderij dat door de ouders gesponsord wordt", zegt Rijerink.
Het is overigens niet de eerste keer dat de KOE-scholen een actie houden. Dit jaar is de vierde keer. Vorig jaar haalden alle scholen bij elkaar 18.000 euro op.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.