nieuws

Auto gevonden in water bij Zwartsluis tijdens zoekactie naar vermiste Sten Lok (20)

Politie vindt auto in water bij Zwartsluis tijdens zoekactie naar vermiste Sten Lok (20)
Politie vindt auto in water bij Zwartsluis tijdens zoekactie naar vermiste Sten Lok (20) © RTV Oost
Tijdens een zoekactie naar de vermiste Sten Lok (20) uit Vollenhove is een auto in het kanaal Meppelerdiep bij Zwartsluis gevonden. De politie heeft daar vanmiddag met een sonarboot gezocht naar de twintigjarige inwoner van Vollenhove. De auto moet nog worden geborgen, maar op de wal is een kentekenplaat gevonden die matcht met de auto van Sten is.
Sten werd sinds zondagochtend vermist. Hij vertrok die ochtend rond vier uur met zijn zwarte Volkswagen Caddy vanaf café De Doppe in Vollenhove. De mobiel van de twintigjarige zou zondagmorgen rond elf uur nog zijn gebruikt in Genemuiden. 

Meppelerdiep

Vandaag zocht de politie met een sonarboot bij het pontje bij Genemuiden naar Sten. Ook werd een politiehelikopter ingezet. Bij het pontje werd niks gevonden. Even later is de zoekactie verplaatst naar het kanaal Meppelerdiep naar aanleiding van een tip. 
Tussen Zwartsluis en Meppel vond de politie een auto in het kanaal. Hulpdiensten zijn met duikers en een kraan bezig om het voertuig boven water te krijgen. Er worden een paar bomen omgezaagd, zodat de kraanwagen erbij kan. De Zomerdijk (N375), de weg langs het kanaal, is afgesloten voor verkeer vanwege de zoekactie. 

Zoekactie inwoners

Gisteren gingen ongeveer honderd bezorgde inwoners van Vollenhove al op zoek naar de man. De organisatie Coördinatie Platform Vermissing hielp daarbij. De politie deed ook een oproep via Burgernet
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.