nieuws

FC Twente en Heracles Almelo starten met een voor beide clubs gelijkwaardige jeugdopleiding

FC Twente en Heracles Almelo starten komend seizoen met een gezamenlijke en gelijkwaardige jeugdopleiding. Sinds 2003 werken de twee clubs al samen op het gebied van de jeugdelftallen, maar daarbij was Twente de leidende partij. Er is nu een nieuwe overeenkomst met gelijkwaardige invulling voor beide clubs. Er is getekend voor een samenwerking van tien jaar.
"De Academie moet een aantrekkelijk alternatief worden ten opzichte van de concurrentie", zegt technisch directeur van FC Twente Ted van Leeuwen. "Het doel is om sterke persoonlijkheden op te leiden door de jeugdspelers maatwerk te leveren binnen onze opleiding. We streven ernaar om met alle elftallen op het hoogste niveau te voetballen en een echte rol te spelen. Uniek in Nederland is dat er twee uitstroommogelijkheden zijn naar eerste elftallen van een BVO."

Regio te klein voor twee academies

Tim Gilissen, technisch manager van Heracles Almelo vult aan: "De regio is te klein voor twee academies op niveau. In het belang van het regionale talent geloven we dan meer in samenwerken dan in concurreren. We hebben goede afspraken met elkaar gemaakt en zijn van mening dat de Academie gebaat is bij stabiliteit en duurzame keuzes. In de komende jaren gaan we hard aan de slag om dit te realiseren."

Gelijkwaardige invulling

"Wij wilden nieuwe afspraken maken over de verhoudingen binnen de gezamenlijke jeugdopleiding, die sinds de start in 2003 zijn scheefgegroeid. We gaan een samenwerking aan op basis van gelijkwaardige invulling, ook wat betreft de financiële bijdrage vanuit beide clubs", zegt algemeen directeur Paul van der Kraan van de Enschedeërs.

Krachten en kansen bundelen

Algemeen directeur Rob Toussaint ban Heracles: "We zetten in op kwaliteit en creativiteit. We denken dat een gezamenlijke Academie goed is voor de hele regio. Daarom willen we krachten en kansen bundelen. We gaan de mogelijkheden onderzoeken om samen te werken met amateurverenigingen, scholen en ondernemers in Twente."
Aan de trainings- en wedstrijdlocaties verandert niets. De jongste jeugd traint op Sportcampus Diekman in Enschede. De bovenbouw op het Trainingscentrum in Hengelo, waar ook de wedstrijden zijn. Er kan ook worden uitgeweken naar Erve Asito, het stadion van Heracles.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.