nieuws

EUREGIO-voorzitter Rob Welten pleit in Den Haag voor meer aandacht grensregio

Rob Welten had ronde tafelgesprek in Den Haag
Rob Welten had ronde tafelgesprek in Den Haag © EUREGIO
EUREGIO-voorzitter Rob Welten heeft tijdens een rondetafelgesprek in Den Haag om meer aandacht gevraagd voor de grensregio. Welten, burgemeester van Haaksbergen, riep de Tweede Kamer op meer oog te hebben voor het belang van een grensoverschrijdende samenwerking.  
De Tweede Kamercommissie Binnenlandse Zaken had vertegenwoordigers uit de grensstreek uitgenodigd om aan de hand van concrete voorbeelden te benoemen waar er langs de landsgrenzen nog werk aan de winkel is. Bijvoorbeeld op gebied van onderwijs, arbeidsmarkt of grensoverschrijdend ambulancevervoer. 
"Grensoverschrijdende samenwerking is de basis voor de Europese integratie. Al meer dan 60 jaar zet de EUREGIO zich in om de samenwerking tussen de regio's aan beide zijden van de grens te bevorderen"', aldus Welten, die de Kamerleden opriep dat te blijven ondersteunen.
De Tweede Kamer heeft woensdag een debat met minister Knops van Buitenlandse zaken over onder meer de fiscale positie van grensarbeiders en het belang van het vak Duits in het middelbaar onderwijs. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.